Solenergi

BKE design biddrager til produktionen af 17.000.000 kg bæredygtige tomater

BK Engineering har igennem en længere årrække leveret ingeniørydelser og rådgivning til dets moderselskab Aalborg CSP og assisteret virksomheden på en række af dens solvarmeprojekter –på dansk såvel som international jord.

BK Engineerings mangeårige erfaring indenfor ingeniørarbejde og rådgivning samt solide ekspertise inden for produktudvikling og design har bl.a. spillet en væsentlig rolle i udviklingen af en rørbro til et revolutionerede solenergisystem for Sundrop Farms i Australien.

Det integrerede energisystem i Australien er det første af dets slags i verden til at understøtte fødevareproduktion i et ørkenlandskab. Systemet som er baseret på koncentreret solenergi (CSP) bruger energi fra solen samt havvand til at forsyne et drivhuskompleks i et ørkenområde med ferskvand, køling, opvarmning og elektricitet og biddrager hermed til produktionen af 17.000.000 kg tomater om året. Det er den første CSP-baserede teknologi i sin størrelsesorden i verden, som kan levere flere energiformer til dyrkning af afgrøder. Anlæggets vedvarende energiproduktion er baseret på mere end 23.000 computerstyrede spejle, som indfanger solens stråler og reflekterer dem mod toppen af et 127 m højt soltårn.

BK Engineerings andel i projektet inkluderede bl.a. projektadministration og projektledelse af en 100 meter lang og 10 tons tung rørbro til anlæggets soltårnssystem. En række rør er installeret fra soltårnet til forskellige tanke og øvrige dele af systemet, som rørbroen har til hensigt at supporte. BK Engineerings primære opgave bestod i at være in-house ansvarlig for og bindeled mellem henholdsvis sitemanagers, Aalborg CSPs tegnestue og eksterne ingeniører ansvarlige for konstruktion og beregning. Foruden dette havde virksomheden også ansvaret for kontakten med og videresendelse af samtlige produktionstegninger til produktionsvirksomheden i Australien.

Hos BK Engineering har vi været glade for at kunne biddrage til udviklingen af et dansk flagskib i den australske ørken samt biddrage til at forvandle en bæredygtig vision til virkelighed.

Har du brug for teknisk hånd? 

Giv os et kald!

Lars Nymann
Head of Industrial Segment
Telefon: +45 42 12 03 71
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

”Vi tilbyder en bred vifte af ingeniørydelser igennem den komplette udviklingscyklus af stålkonstruktioner, maskineri og tekniske installationer.”

Det koster ingenting at spørge

Brug for teknisk rådgivning? Vi er klædt på til lidt af hvert. Send os en besked og hør nærmere.

Ved henvendelse til os accepterer du videregivelse af dine persondata såsom navn, e-mail adresse etc. For yderligere oplysninger om vores brug og håndtering af dine persondata klik her: Privacy policy

BK Engineering A/S ⋅ Hjulmagervej 55 ⋅ 9000 Aalborg ⋅ Telefon: +45 88 16 88 57 ⋅ CVR no. 21 14 20 42 ⋅ E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© BK Engineering 2018    All rights reserved    Privacy policy